Vinn biljetter till båtmässan! Det är enkelt, klicka bara gilla knappen på vår facebooksida.
Vi lottar ut biljetter till alla nya fans fram till och med söndag 13 mars.

Gransegel åter på Allt För Sjön 5-13/3

För första gången på många år återfinns Gransegel på vårmässan i Älvsjö, Allt För Sjön.
Vi kommer att husera i C-hallen i monter
C09-03 (Följ bara vänsterväggen efter entrén). Där kan du kika in för att få svar på frågor om allt gällande segel, få en offert på nya segel eller diskutera nyheter inom segelduksutvecklingen. Som vanligt bestyckas vår monter med erfarna segelmakare med många år i branschen och ett unikt kunnande inte bara inom segelmakeri, utan även allt som rör segel, båtar och mätregler.


Short-handed kväll på Stockholmsloftet.

En form av vår sport som verkligen har utvecklats och ökat i populäritet är short-handed segling i olika former - långa och korta race med mer eller mindre idrottsliga inslag ser ett ökande antal deltagare år från år.

Onsdagen den 6 april bjuder Gransegels Stockholmsloft in till en kväll där du kan lyssna och ställa frågor till seglare med lika olika erfarenheter från short-handed och ensamkappsegling.

Pia L´Obry känner väl de flesta till, deltagare i Mini-Transat och en av våra mest meriterade kvinnliga ensamkappseglare.
Noel Barkelius med erfarenheter från bl.a Archipelago Raid.
Kristian Hertzberg som seglat både Östersjömaran och Watski Twostar.

En båt som optimeras för liten besättning resulterar alltid i att den även blir en bättre cruisingbåt eftersom kraven på funktion med minimalt antal händer gäller även där.

Vi börjar med en varmkorv med bröd kl. 18.00 och så kör vi igång första dragningen vid 18.45.

Varmt välkomna. skicka in föranmälan till kent@gransegel.com


Stor uppslutning och livesändning på Gransegels Gotland-Runt kväll.

Onsdagen 16 februari sökte sig närmare 90 intresserade havskappseglare till vårt loft i Nacka för en temakväll i ämnet. Många deltog även via Solidtangos sändning på webben. Tre föredrag avhandlades under en och samma kväll.

Först ut var Odd Lindqvist som med sina 38 GR i ryggsäcken förklarade vikten av att besättningen skall vara förberedd på många plan i allt från gemensam ambitionsnivå till på förhand skapade ramverk för hur man skall genomföra seglingen. Steg för steg förklarade Odd hur man kan vinna redan före starten.

Sedan följde de tre Bröderna Forslund från Runmarö, som gav sitt recept på ett lyckat varv. Det mesta härrör från deras pappa Magnus som var en av de mesta GR seglarna genom tiderna. Pappa och söner har seglat familjens Scampi Boj-Boj framgångsrikt i många år. Det framkom tydligt hur en återkommande tight budget har tvingat dem till att välja bort mycket av tänkbar utrustning. Begränsningarna har sedan med tiden blivet något av ett vapen då de lärt sig optimera utnyttjandet av sina segel och lära känna båten, snarare än att förlita sig på instrument. Nytt för årets upplaga är att bröderna delar upp sig på var sin Scampi. Det blir en spännande kamp att följa.

Avslutade kvällen gjorde de välkända seglarkompisarna Mange och Juppa Olsson som vann publikens uppmärksamhet med GR tips och otaliga historier från Whitbread- och Volvo -racen.

Alla tre föredragen betonade även vikten av en fungerande gruppdynamik och hur det kan leda till ett både roligt och framgångsrikt Gotland Runt.



Löften som ges i storm glöms ofta bort i stiltje...

... men inte när det gäller världens bästa cruisinglaminat, GCL-X

Nu har vi på Gransegel bestämt oss för att sätta ord på någonting vi har vetat länge, nämligen att laminatsegel tillverkade av Gransegels GCL-X inte delaminerar. Bästa och enklaste sättet att visa att vi verkligen vet vad vi pratar om är att lämna en riktigt generös delamineringsgaranti på just de segel som vi vet håller bäst.

GCL-X och dess föregångare GCL är en duk som vi har har arbetat med sedan mitten av nittiotalet och resultatet har varit förbluffande. Nu när vi summerar drygt femton år av GCL-X så har vi inte ett enda fall av delaminering, något som gör oss stolta och trygga med just GCL-X.
För att dela med oss av våra samlade erfarenheter har vi bestämt oss för att ge de seglare som väljer att handla GCL-X av Gransegel
15 års delamineringsgaranti, det ni.

Kom in till vår mässmonter, be om en offert eller ring oss så berättar vi gärna mer om GCL-X och andra dukar som just nu ligger på hyllan och väntar på att bli fina segel.


stockholm 08 718 30 60 | malmö 040 15 00 28
linköping 0709-494974
| oslo +47-67 58 71 50
Foldex II™, Gransegels bomkapell med integrerade Lazy-jacks underlättar storsegelhanteringen på ett enastående sätt.
Släpp ner storseglet i Foldex II och dra igen dragkedjan - klart. När det är dags att reva slipper man bekymra sig för att ta hand om fladdrande överskottsduk. Den revade ytan landar snyggt mellan Lazy-Jacksen och ner i Foldex II.
Farr 30 är en klass som växer ordentligt i Sverige.
Som några av er redan vet kommer Gran-teamet att delta med egen båt. Båten som införskaffades sent i höstas prepareras nu med nytt tågvirke och självklart nya Gransegel. En smygtitt på hur designarbetet fortlöper får ni om ni kollar in vår 3D PDF. Vill ni följa både designarbetet och hur seglen tar form framöver, gör man det bäst via vår Facebook-sida.

"an iconic piece of yacht-design"

Avanmäl skotpunkten