Tiden går som bekant fort när man har roligt - lördagen den 5/9-2009 går tionde upplagan av GranPrix av stapeln.

Sikta på stjärnorna, träffa grantopparna.

Fira jubileumsregattan - GranPrix 10år!

Vi på Gransegel arrangerar varje höst kappseglingen GranPrix. Vi har konstaterat att all segling är tävling. Ibland handlar det om vara först runt ett märke, ibland om att vinna ett slag i Lindalssundet. Vårt mål är att våra segel ska ge konceptet "vinst varje gång" en konkret innebörd.

Tiden går som bekant fort när man har roligt – lördagen den 5/9-2009 går tionde upplagan av GranPrix av stapeln.
Antalet anmälda båtar har gått från 28st 2000, till 78st 2008, men grundidén är densamma; Kom ut till vår vackra mellanskärgård och kappsegla på blodigt allvar eller mest på skoj runt Möja, och passa samtidigt att få tips på rigg och segeltrim av Gransegels personal.
Lördagen avslutas med prisutdlning en gemensam matbit på klippan.
Vi kan erbjuda ett antal båtplatser i närområdet i samband med GranPrix för långväga gäster, först till kvarn gäller.

Platsen är Krokholmen, Säck strax norr om Kanholmsfjärden (lat N59 23,45; lon O 18 48.05). Kappsegling, mingel och grillparty står på programmet. Ambitionen är inte bara att du ska få mäta dig med andra skickliga seglare, utan också att vi ska träffas och ha kul tillsammans. anmälan



X-Schreecher istället för diesel?
De flesta moderna båtar är nuförtiden utrustade med en fock. Mycket bekvämt när man ska kryssa men i lättvind är det svårt att behålla cirkulationen runt en högsmal fock. Att ta ner ett segel som sitter på rulle gör man inte lättvindigt, särskilt inte i cruisingsammanhang.
Lösningen heter X-Schreecher. En stor lättvindsgenua på en mjuk undanstuvbar rulle, enkelt och bekvämt får man massor av power.
Rullsystemet består av två delar: toppsvirveln som fästes i seglets fallhorn. Trummekanismen som fästs i halshornet. Fallet fästs i toppsvirveln och trummekanismen halsas i däck eller på ett peke. Seglet hissas som vanligt från sittbrunnen eller masten.
När seglet är hissat är det bara att rulla ut det genom att dra i skotet.
Seglet stuvas undan enkelt bara genom att rulla in det och släppa på fallet.

Nu är bästa tiden att beställa segel
Loftet är nystädat och alla maskiner nyservade. Vi är utvilade efter en härlig segelsemester och sugna på nya utmaningar.
Du har dina behov i färskt minne och båten ligger intrimmad vid bryggan för optimal mätning och anpassning. Vi har tid och hjälper gärna till ombord på din båt med kontroll och justering. Det finns även möjlighet att hinna prova sina nya segel innan båten ska vinterförvaras.
Ta chansen att göra en bra affär. Kontakta oss för offert
Stockholm
Malmö
Linköping
bjorn@gransegel.com

kristian@gransegel.com


1:a platsen och därmed SM guld i CB66 Racer tillika Svenska Seglarförbundets SM i Kölbåt gick till SWE 140 Pure Orange

Grattis säger vi till Carl P Sylvan, Håkan Abenius & Sara Engström till SM guldet.

Under SM-veckan i Malmö provades nya format där man inte räknar bort några seglingar, och till slut kör de tre bästa om medaljerna i en medaljfinal där inga tidigare resultat räknas. Riksidrotts förbundet och SVT har önskat detta format och framtiden får visa ifall det är så vi ska göra upp om SM guldet


Foto: David Sandberg
Line Honour fick Silfverfågel, som seglade Eurocard Gotland Runt bana Delta på 311 M. Hon korsade linjen 10.11 p lördagen och vann LYS klass D
Första båt att korsa mållinjen var Silfverfågel, en Diva 39 med skeppare Pontus Brenter, som seglat i LYS D klassen. Det var en glad, men förvånad besättning som togs emot i Sandhamn på lördag förmiddag efter ett Eurocard Gotland Runt som tagit 70 timmar 11 minuter och 30 sekunder. ”Vi hade inte en aning om att det var vi som vann”, sa Pontus vid målgång. ”Vi seglade helt och hållet på de förhållanden som rådde där vi var just då, och struntade i prognoserna”, fortsätter han. Det var en taktik som visade sig fungera bra i årets upplaga av ERG, som präglats av ostabila väderförhållanden som dominerats av mycket lätta vindar. På plats först av alla i hamn sa dom att ”här är det tomt, precis som på banan runt omkring oss”. 


stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50

Efter tre år av lite tveksam närvaro......
Kommer äntligen Björn Hägerman tillbaka efter sina föräldralradigheter. Här på loftet är han verkligen efterlängtad och vi har även många kunder som nu börjar längta lite till den dagen Björne återvänder och ordningen blir återställd. Björn besitter en bredd och kompetens som är unik i segelmakarsverige och för oss blir det kul när han nu äntligen kommer tillbaka. Så även om han har lite sand i skorna och barnmat på tröjan så är du välkommen att redan den första september kontakta honom på
08 448 26 84 alt. bjorn@gransegel.com


Björn Hägerman

DIMENSION-POLYANT's GraphX® GPL för alla båtar och seglare är en extremt lätt och stark duk. Den patenterade lamineringsprocessen gör GPL till det bästa kollaminatet på marknaden. Letar du efter ett segel som är lätt och håller ska du fråga efter GPL.
För oss på Gransegel råder inga tvivel längre, livslängden på kolfiberseglen överskrider vida förväntningarna. ?Det är faktiskt förbluffande att något så lätt kan vara så starkt. Segelpåsar brukade vara tunga pjäser – nu känns de fjäderlätta!

Vill du ej ha Skotpunkten,
fyll i din epostadress här:

Epost: *
Övrigt: