Scrollar du längst ner i detta nyhetsbrev ser du att vi smugit in en kampanj. Missa inte detta!

Hej alla seglande vänner.

Som vi ständigt återkommer till så är ju all segling nödvändig ! Nu börjar segelmakarna samlas igen på våra segelmakerier efter sommarens äventyr. Hur bra man än haft det så är det skönt att komma tillbaka till det som kommer strax efter segling i prioritet, nämligen att tillverka segel.
Säsongen är ju inte slut på långa vägar, så det finns fortfarande tid att lägga en order på segel som kan testas ordentligt innan vintern.
Vi hade rekord i reparationer i våras och blev till och med tvungna att hejda några stackare med trasiga segel i dörren, helt enkelt för att vi inte hann med. Ett smart drag är att lämna in seglen på översyn direkt efter att vintervilan börjat.



Sikta på stjärnorna - träffa grantopparna

Tiden går som bekant fort när man har roligt – lördagen den 4/9-2010 går tionde upplagan av GranPrix av stapeln.
Antalet anmälda båtar har gått från 28st 2000, till 94st 2009, men grundidén är densamma; Kom ut till vår vackra mellanskärgård och kappsegla på blodigt allvar eller mest på skoj runt Möja, och passa samtidigt att få tips på rigg och segeltrim av Gransegels personal.
Lördagen avslutas med prisutdelning och en gemensam matbit på klippan.
Vi kan erbjuda ett antal båtplatser i närområdet i samband med GranPrix för långväga gäster, först till kvarn gäller.

Platsen är Krokholmen, Säck strax norr om Kanholmsfjärden (lat N59 23,45; lon O 18 48.05). Kappsegling, mingel och grillparty står på programmet. Ambitionen är inte bara att du ska få mäta dig med andra skickliga seglare, utan också att vi ska träffas och ha kul tillsammans.
Här gör du din anmälan


Grattis till guldet Tomas och Johan!

CB66 seglarna Tomas Skålén och Johan Haglöf följde upp sin vinst i Kieler Voche tidigare i år, med ett SM guld! Åmålsgrabbarna som låg tvåa efter grundserien spikade en mycket tät finalsegling. – När man litar till sin båtfart och höjdtagning vågar man slå sig in i tighta lägen, kommenterar en nöjd Tomas. CB66 var en av klasserna i SM-veckan i Malmö.
CB66-klassen har växt internationellt så en Nordeuropeisk cup har etablerats i år där Tomas leder med marginal inför sista delseglingen i Stockholm i mitten av september. Gransegel önskar lycka till.


.

Sensommar Kampanj.

Ett segel som har blivit alltmer populärt är Code Zero, eller Screecher, ett rullbart segel som kompletterar focken och gennakern i lätta till medelhårda vindar.
Med sin förhållandevis stora yta blir det en riktig hästspark att rulla ut den när focken känns lite mager och det är för brant för gennaker eller spinnaker. Detta segel
kan designas för alltifrån lite öppnare bogar, till en sk. X-Screecher för vinklar ner mot 45-50 grader i lätta vindar.
För att det ska bli lättare att bestämma sig så kör vi en kampanj på Code Zeros med en yta över 35 kvm som innebär att vi bjuder på rullsystemet vid beställning t.o.m. 100831.
Detta har gjorts möjligt tack vare ett samarbete med vår leverantör Profurl som tillverkar de bästa och snyggaste rullsystemen.


stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50

GranPrix -2010, Anmäl din båt här och nu. Startavgiften är fri som vinden.
Bli ett "fan" av Gransegels Facebook sida och få de senaste nyheterna direkt på din "wall".
Dela

lnför den tionde upplagan av GranPrix instiftade vi ett nytt vandringspris som vanns första året av Håkan Forslund med Scampin Ulrika.
Priset är ett konstverk skänkt av Robert Emanuel Fredriksson på Nacka Stentryckeri.
Självklart är prestigen och äran den stora drivkraften till att försöka nå prispallens högsta steg, men detta nya pris
kommer knappast att minska anledningen till att ställa upp i Sveriges trevligaste kappsegling.

KRACKEMUT VINNARE PÅ CLASSIC FYN RUNDT 2010
Tack vare fantastiskt besättningsarbete seglade vi in på en första plats på Classic Fyn Rundt.
Vi var med från start till mål och behöll skärpan under hela seglingen tack vare fungerande vaktschema, mathållning och supertänd besättning. Det tog 29 timmar och 40 minuter.
Vi gick i mål ca 6 timmar före nästa båt i vår klass.
Schreechern - vilket kanonsegel, enormt användbart i skärgården och superenkelt att hantera, speciellt shorthanded

Vill du ej ha Skotpunkten,
fyll i din epostadress här:

Epost: *
Övrigt: