Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Nya lokaler lyft för Gransegel i Malmö

Efter mer än trettio år på samma ställe flyttar nu Gransegel Malmö AB till nya, toppmoderna lokaler i Limhamns Småbåtshamn.
Även om flytten bara rör sig om 300 meter, är det ändå ljusårs avstånd mellan det gamla loftet och det nya, skräddarsydda segelmakeri som invigs på påskafton den 22 mars 2008.Gransegels nya lokal är en del i ett helt nytt ”Marin Centrum” som har byggts upp i Limhamns Småbåtshamn, bara ett stenkast från den befintliga utrustningskajen. Sex marinanknutna företag flyttar under våren in i den nya fastigheten, belägen ett tjugotal meter från den planerade ”storbåtshamnen” med plats för ytterligare 200 större fritidbåtar.
– Vårt läge är perfekt, och vi kommer att förfoga över en ny flytbrygga dit Gransegels kunder kan komma med sina båtar för all slags segel- och riggservice, säger Claes Hierseman, chef för Gransegel i Malmö.
Gransegel disponerar 600 kvm i de nya lokalerna, mer än dubbla ytan jämfört med det gamla segelmakeriet. Bland finesserna märks en nedsänkt symaskinsbrunn som i nivå med golvet underlättar hanteringen av större och tyngre segel. Vattenburen golvvärme kommer att ge en jämn rumstemperatur, viktigt för att säkerställa kvaliteten i dagens moderna segeltillverkning där dukar i ”exotiska” material som kolfiber och aramider limmas ihop.

Gransegel i Malmö startades 1976 av Claes Hiersemann och ingår i Gransegel-gruppen med segelmakerier i Stockholm och Oslo.
–     På vårt loft i Malmö har vi idag fem årsanställda, men kommer nu äntligen att få möjlighet att växa till sju årsanställda, berättar Claes Hiersemann.
Hans närmaste medarbetare är Åke Nettelblad, delägare i loftet och ansvarig för segeldesign, samt Anders Borg, som har produktionsansvaret som ”floor manager”.

Vågbrytarvägen, 216 12 Limhamn

– Vårt läge är perfekt, och vi kommer att förfoga över en ny flytbrygga dit Gransegels kunder kan komma med sina båtar för all slags segel- och riggservice, säger Claes Hierseman, chef för Gransegel i Malmö.
Hämta.
Klicka på bilden för att ladda ner hela brochren i PDF format. ca 1,5mb
stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50