Försegel

Vi jobbar med alla genuatyper från avancerade triradiellt skurna rullgenuor med bukkompensator till regelstyrda entypsgenuor med traditionell crosscut skärning. Vi har både kunnandet, de rätta designhjälpmedlen och laserskärning m.m. Allt för att säkerställa att vi levererar den absolut bästa lösningen för dig.

Fakta om Genua HPC Multiradial
 • * Multiradialskärning i flera dukvikter gör seglet urstarkt, med extrem formmässig livslängd. Dessutom blir seglet avsevärt lättare vilket medför mindre krängning, lättare hissning m.m.
  * Trådriktigt lagda förstärkningar för högsta styrka och livslängd.
  * Alla sömmar limmade och sydda med 3-stegs zick-zack i UV-beständig tråd.
  * Telltales på tre höjder för maximal trimkontroll.
  * Duk och övriga material av yppersta kvalitet, testas löpande i laboratorium.
  * Påstretchad förlikstape för bästa trimbarhet.
  * Snörplina av Spectra.
 • * Läs mer: Duk, Konstruktion, D4, Rullgenua

Många lever fortfarande i den villfarelsen att segel i moderna material och skärningar bara är något för kappseglarna, medan familjeseglaren klarar sig lika bra med i stort sett vad som helst, bara det håller. Ingenting kunde vara mer felaktigt.

När det gäller segel går prestanda och bekvämlighet hand i hand. Inte bara för att moderna material är lättare och mjukare, och därmed enklare att hantera, utan också för att själva seglingen blir så mycket roligare och bekvämaremed effektiva segel. Ett rätt format segel driver båten effektivt framåt med minimal krängning och rodertryck. Båten blir välbalanserad och snabb och tål en större segelytaMed mer framåtriktad kraft blir det lugnare att segla när det blåser. Båten rör sig bättre i sjön. Den stoppas inte upp och stampar eller trycks ner åt lä av vågorna, utan seglar med full kraft genom och över sjöarna.Även i lättvind är vinsterna enorma. Moderna segel kan göras för ett större vindregister, dels för att de kan göras lättare, och dels för att man inte behöver kompensera för duktöjningar. Hur många gånger har man inte gett upp och startat motorn för att båten inte längre velat röra sig när vinden minskat. Med bra segel kan man fortsätta segla, och njuta till fullo av en högtrycks sommardag.Segel av hög kvalitet ökar alltså både bekvämligheten och seglingsglädjen ombord. Att komma fort fram kanske inte är så viktigt alla gånger, men att få uppleva känslan i en båt som seglas i perfekt balans är något som alla borde unna sig.

Hämta.
Klicka på bilden för att ladda ner hela brochren i PDF format. ca 1,5mb
stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50