Med Ewincher vinschhandtag blir alla manövrar ombord ett nöje!

 

Ewincher är ett 10 tum långt vinschhandtag (standardstorlek) som därmed passar till alla båtar. Den väger bara 2,2 kg, är utrustad med ett avtagbart batteri och låsning på vinschen. Med tre driftsätt anpassar Ewincher sig till alla manövrar. Assistansläget för enkel vinschning: du aktiverar och justerar rotationshastigheten genom enkelt tryck på avtryckaren. Allt du behöver göra är att hålla det; Ewincher gör jobbet åt dig. Manuellt läge för att förfina en justering genom att använda den som ett standardvinschhandtag. Slutligen är det kombinerade läget, idealiskt för en snabb manöver: den elektriska rotationen används, samtidigt som du vrider handtaget manuellt.

 

Ewincher är utrustad med ett litiumbatteri, som kan laddas från antingen 12 eller 220V; en full laddning tar bara 1 timme och 30 minuter och räcker till en hel dags segling. Vinschhandtaget är modernt och uppkopplat; från din smartphone kan du justera en momentbegränsare, för att anpassa kraften till användaren och undvika skador och få åtkomst till information om dess användning.

Vi utförde ett test genom att lyfta en besättningsmedlem (1,9 m och 95 kg) upp masten på en Outremer 4X (19m!), Utan uppenbara svårigheter. Ett trevligt objekt, seriöst byggt, väl utformat, levererat i ett fodral med laddare och ett extra batteri.

Priset, 24 495, kan verka högt, men handtaget ersätter flera elektriska vinschar ...

 

 

Ewincher, ett alternativ till den elektriska vinschen

 

Det elektriska vinschhandtaget Ewincher kostar 24 495 kr och kan användas direkt, utan montering, i alla vinschar på båten. Det kan också användas för att dra upp ankaret eller jollen.

Montering av en traditionell elvinch som även går att manövrera manuellt inkräktar på båtens innerutrymmen. Vi har ofta konstaterat att det inte funnits plats och tvingats avstå elekrifieringen. Med Ewincher slipper man komplicerade  och dyrbara elinstallationer, bara att packa upp och använda direkt.

Bättre respons och mindre risk för skador

 

En vanlig elvinch tar bort känslan för hur mycket last vi har i fallet eller skotet. Med Ewincher märker du direkt när det blir för mycket last ifall seglet kinkar eller fastnar. Ewincher har en progressiv hastighet mellan 15 till 80 varv per minut vilket gör det möjligt att snabbt hissa eller skota i början och låta varvtalet minska i slutet för fintrimmning.

Även vridmomentet - kraften är justerbar mellan 10 till 32 kg vilket gör det möjligt att använda Ewincher på båtar upp till ca 55 fot.

 


Elförbrukning och vikt

 

En elektrisk vinsch väger cirka 12 kg till 15 kg och ökar förbrukningen på segelbåtens batteri. Ewincher väger bara 2,2 kg och erbjuder en stor frihet tack vare sitt litiumjonbatteri: mer än en dags med segling med bara en laddning.

Handtaget levereras med två batterier

 

 

För mer info ring 08-27 89 91 eller maila rigg@bennsmast.se