Rullgenua

Radial

En rullgenua som görs enligt konstens alla regler har ett förvånansvärt stort register. Den är effektiv inte bara när den seglas helt utrullad, utan också när den revas. Med en bra rullgenua har man därför alltid rätt segel uppe.

Radial Laminat är rätt konstruktion för dig som söker ett segel som presterar utan att göra avkall på båtens seglingsegenskaper. Den radiellla skärningen utnyttjar dukens egenskaper på rätt sätt. Ett segel för dig som gillar att kryssa.

En rullgenua från Gransegel utformas så den är förlåtande både när det gäller skotning och styrning. Seglet förses alltid revförstärkningar som tillåter revning av cirka 40 % av segelytan. I halshornet finns revmarkeringar som gör det enklare att avgöra hur mycket man har revat.

Rullgenuan har en bukkompensator längs förliket vilket samlar upp överskottsbuk vid inrullning och ger seglet en vettig form även när det är inrullat några varv. Seglet förses med TellTails placerade så att de kan avläsas när seglet är revat.

  • Optimerade förstärkningar
  • Rostfria ringar
  • Telltales
  • Bukkompensator
  • Segelsäck
  • Justerbar snörplina

Extra

  • UV-skydd
  • Rullkapell
  • Revrad
  • Inmätning SRS & ORC

 

Välj en duk

Cruising laminat

Radial dacron

Radial HPC

Radial HPR

Hållbarhet och prestanda I ett paket. Duken är konstruerad för maximal prestanda och tuffa tag.

Contender har med CDX lyckats med konststycket att kombinera ovanstående egenskaper med smidig hantering och lättpackade segel.

Dacron taffeta på båda sidor om mylarfilmen.

Mycket rivtålig konstruktion.

De lastbärande trådarna tillsammans med zigzag konstruktionen skapar ett mycket stabilt och balanserat laminat.

Avancerad limteknik motstår UV strålar och jordslag.

 

HÅLLBARHET

       

PRESTANDA

        

Radial Dacron är valet för den som verkligen är ute efter slitstyrka. Med en kombination av vävd Dacron och en radiell konstruktion minskar vi effekten av vävda dukars nackdel - nämligen att de töjer sig lite med tiden. Här får man trådrikting som motsvarar lasterna i seglens alla horn.

Det finns flera radialvävda material tillgängliga beroende på båtstorlek och förväntad användning. För segel med hög belastning finns även Spectra / Dyneema förstärkt väv.

 

HÅLLBARHET

        

PRESTANDA

       

Radial HPC är i grunden en duk av raka trådar (scrim) mellan två lager polyester film (mylar). Polyester i de lastbärande trådarna är vanligast. I större segel är det lämpligt att nyttja Vectran eller Dyneema.

Utanpå detta kan sedan ytskikt av vävd polyester (taffeta) appliceras på ena eller båda sidor för att öka tåligheten.

Scrimet motstår sträckning, filmen ger diagonalstabilitet och taffetorna öka tåligheten.

Många val, men det handlar att man väljer en sak, så väljer man bort en annan. Låg vikt är bäst när det gäller hanterbarhet och ger dessutom de bästa seglingsegenskaperna. För ökad slitstyrka och livslängd får man acceptera ett lite stöddigare segel.

 

HÅLLBARHET

       

PRESTANDA

        

Lättast, starkast, max prestanda – och högsta ’ball-faktorn’ på havet av vanliga dukar på rulle.

Här handlar det om en duk i kolfiber eller Aramid. Seglen får fantastisk prestanda, något för kräsna seglare som vill ha det bästa och är beredda att betala lite mer för att få det.

HPR-seglet blir oerhört stumt, och den låga vikten gör det lätt att hantera ombord. Med sin svarta färg ser det garanterat häftigt ut, exklusivt för seriösa kappseglare med fast besättning. Men faktum är att också det ensamma paret på sin H-R 43 kan ha glädje av HPR - om de bara vågar bryta mot konvenansen.

HÅLLBARHET

        

PRESTANDA

        

Ja tack! Skicka en offert

OFFERT