Stockholm är stort, segling är större

För att ytterligare höja vår servicegrad öppnar vi en ny service-point i Norrort.
På nya loftet på Båthamnsvägen 1 i Åkersberga kan man lämna in segel och rigg för service och reparation.
Segelmakeriet kommer att vara bemannat med erfarna segelmakare måndag, onsdag och fredag som man kan diskutera sina segelfrågor med. Det går bra att lämna in segel under marinbutikens ordinarie öppettider.
Den nya lokalen är en del av Roslagens Marincenter, som bl.a består av en komplett båttillbehörsbutik.
En av Sveriges mest erfarna segelmakare Björn Hägerman ansvarar för verksamheten på det nya loftet. Öppnar 28/8-2013.
Tel.nr Björn 0708 15 77 02. mail: bjorn@gransegel.se
Tel.nr växel 08-718 30 60

seglarnas helg

Välkommen till en helg helt i seglingens tecken

Tag med seglarkompisarna, familjen eller båda och möt ledande aktörer i marinbranschen, lyssna på intressanta föredrag eller bara träffa andra seglare i en avslappnad miljö. Detta evenemang är tänkt som ett ljus i höstmörkret för oss som redan längtar till nästa naturhamn med ljummet vatten eller till nästa förberedelsesignal.
Läs mer här. Evenemanget på Facebook.


Välkommen till ett levande segelmakeri.

Kom till Gransegel och besök ett riktigt segelmakeri där våra erfarna segelmakare färdigställer allt från små jollesegel, storsegel till sextiofotare och allt däremellan. Vi producerar allt från långlivade jordenruntsegel, till extrema racingsegel. Det här ger dig en unik valfrihet, men valfriheten kan även orsaka förvirring då det finns mängder av material och tillverkningsmetoder; membransegel, panelsegel, stringsegel, konventionella dacronsegel, laminat, aramid och kolfiberduk m.m.
Men ta det lungt – Du får ta del av all vår erfarenhet och kunskap vi skaffat oss från 47 år i branschen. När vi förhört oss om dina seglingsvanor, förväntningar och budget, presenterar vi det alternativ som passar dig bäst.


mingel

 

Gransegel tar dina segel i inbyte !


Vi har genom åren säkert slängt mängder med begagnade segel rätt i sopcontainern, vilket självklart inte känns bra.
Nu har vi beslutat oss för att göra något åt saken och introducerar Gransegels inbytesprogram. Detta innebär helt enkelt att
vi tar dina gamla segel i inbyte när du beställer ett nytt. Sedan försöker vi hitta nya amnvändningsområden, och säljer dem t.ex. som solskydd över altaner. Om de är i bra skick kanske de får nytt liv på en annan båt. Vi har fler idéer om hur de kan återanvändas.
Överskottet skänker vi till Baltic sea 2020 för att hälpa till att rädda Östersjön.

Mycket kan du glömma. Men kasta aldrig loss utan Gransegels trimhandbok i din smartphone.

I trimhandboken hittar du allt du behöver veta för att få ny fart på båten. Den innehåller en del teori, men framför allt massor av handfasta tips. Den visar på ett pedagogiskt sätt i vilka tampar du ska dra för att få rätt trim på seglen. Den hjälper dig att hitta rätt skotpunkter för travarna och rätt trim på riggen i olika vindstyrkor.
Det är en app för både racing och familje-segling. Den är fri som vinden och finns för nedladdning på Appstore eller Android market.


Assymetriska undanvindssegel passar utmärkt på moderna båtar som lätt bygger fartvind. Populära segel med många olika beteckningar på liknande konstruktioner.
Så här beskriver vi de olika seglen: 

 

Membransegel

Nu kan vi erbjuda membransegel till mycket konkurrenskraftiga priser. Design, trådlayout och utförande skapas av oss här på Gransegel. Fibertyp och vilket ytskikt seglet skall ha är något vi väljer tillsammans med dig som kund, helt enligt dina önskemål. Utbudet sträcker sig från polyester till kolfiber.


Alla har väl vid det här laget hört talas om "Code Zero", "Screecher" etc. 
Tack vare nya, lätta och starka dukar som i kombination med en vridstyv lina i förliket och ett rullsystem blir hanteringen rena drömmen.
Seglet hissas "flying" framför förstaget ihoprullat och rullas sedan ut och in vid behov. Sedan tas seglet ner i inrullat skick i lugn och ro utan fladder.
För er som har förstaget längst fram i nosen, monteras med fördel ett peke som idag finns för att klara lasterna från dessa segel.
Att detta gör iland och ombordstigning avsevärt bekvämare och säkrare är ju ingen nackdel. Peket går dessutom att få med integrerad stege.
Alltså:  Maximal effekt med optimal bekvämlighet.

Äntligen har den kommit, NEX, den efterlängtade ersättaren till de omåttligt populära NEC-rullsystemen för Code Zeros och Screechers.
Fler och fler upptäcker fröjden i att hissa seglet inrullat före en rundning av en udde och rulla ut det när båten är på kurs. Kan det bli enklare?

Starkare snyggare än någonsin och ännu lättare.
NEX 0.9 till båtar 6 till 10,5m.
NEX 1.5 till båtar 10 till 12m.
NEX 2.5 till båtar 12 till 14m.
NEX 5.0 till båtar 13 till 18m.

Hämta en broschyr.


Nyckeln till bekvämare storsegelhantering, Foldex II™
Gransegels bomkapell med integrerade Lazy-jacks underlättar storsegelhanteringen på ett enastående sätt.
Släpp ner storseglet i Foldex II och dra igen dragkedjan - klart.

Läs senaste skotpunkten här
Telefon och adresser samt öppettiderHär hittar du begagnade segel
Prenumerera på vårt nyhetsbrev skotpunkten
CodeZero the movie
Mycket kan du glömma. Men kasta aldrig loss utan Gransegels trimhandbok i båtbiblioteket.
I trimhandboken hittar du allt du behöver veta för att få ny fart på båten. Den innehåller en del teori, men framför allt massor av handfasta tips. Den visar på ett pedagogiskt sätt i vilka tampar du ska dra för att få rätt
trim på seglen. Den hjälper dig att hitta rätt skotpunkter för travarna och rätt trim på riggen i olika vindstyrkor. Det är en bok för både racing och familjesegling.
Bättre fart och bättre VMG (velocity made good) är den ena sidan av seglingen. Den andra är det lugn och den tillförsikt som sprider sig i båten. Med mindre skrik och familjegräl ökar trevnaden och seglingsglädjen.
Nu är vi segelmakare och inte familjerådgivare. Men något om den familjära sidan av seglingen har vi ändå lärt oss genom åren.

Vädret Sandhamn

"Dags för design. Det är nu det roliga börjar för våra segelmakare: Att få formge och bygga ditt nya segel, att bestämma dess design och konstruktion"

Vill du prenumerera på Gransegels nyhetsbrev skotpunkten ?
Fyll i ditt namn och din adress här:

Förnamn:
Efternamn:
Epost: *
Båt:
Övrigt:

Hämta.
Klicka på bilden för att ladda ner hela brocyhren i PDF format. ca 1,5mb
stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50