fbpx

Vad kostar det?
Det beror på hur du seglar; om du familjeseglar i skärgården eller ska på långfärd ut i världen; om du klubbkappseglar eller vill vara först i Gotland Runt.
Hur du ska använda ditt nya segel avgör vilken duk vi rekommenderar och vilken skärning det bör få. Allt detta påverkar priset.
Inom vissa ramar avgör du alltså själv vad det ska kosta. Men vi går aldrig ner i kvalitet bara för att pressa priset. Vi använder alltid de bästa dukarna, vi har profilerade lattor, vi köper ringar och beslag från Rutgerson och Selden, andra originaldelar kommer från Bainbridge/Aquabatten. Allt detta kostar lite mer än billiga standardsegel. Men då ingår också bara det bästa i Gransegels pris.

Vilken duk ska jag ha?
Återigen är det en fråga om hur du seglar. Detta är helt avgörande för dukvalet. Och det finns mycket att välja bland!
Hållbarhet, styrka och vikt är faktorer som måste vägas in. Priset också, naturligtvis. Tumregeln är att en hög-presterande duk bibehåller formen bäst och väger minst. Men den är också dyrare och håller kanske kortare tid än en billigare duk som töjer sig lite mer men har längre livslängd.
Du berättar för oss hur du seglar, tillsammans göra vi den prioritering som är den rätta för just dig.
Gransegels eget ”cloth department” i Malmö har testat alla dukleverantörers produkter sedan 1982. Vi har ständiga möten med de tekniker som ansvarar för dukarna från Europa och USA. Så när vi pratar duk kan du lita på att vi vet vad vi talar om.

Varför kostar det så mycket?
Med kvalitet in i minsta detalj blir priset högre, det är ofrånkomligt. För dig som seglare är det bra att det finns segel på olika prisnivåer, du gör ditt fria val. Men väljer du ett ”lågprissegel” plockas det från hyllan, du är en av många anonyma köpare.
Vi på Gransegel tar oss tid för att lyssna på dina önskemål. Vi skräddarsyr ditt nya segel för just dig och din båt, det gäller allt från dukval och design till skärning och hantverk.
För oss finns det egentligen inte två rullgenuor som ser likadana ut. Men återigen, det är du som bestämmer; vill du ha exakt samma fina genua som din klubbkompis är så nöjd med så får du det.
Vår målsättning har aldrig varit att göra det billigaste seglet. Vår målsättning är att ge dig maximal seglingsglädje.

’Jag familjeseglar ju bara…’
I det här påståendet, som vi ofta får höra, ligger frågan: ’Vad ska lilla jag med hi-tech till?’ Med den frågan underskattar man både sig själv och den moderna segelmakartekniken.
För kom ihåg en sak: också Dacron var hi-tech en gång i tiden. Det var för 60 år sedan. Och bomull har varit hi-tech i tusen år.
Så det som kallas hi-tech idag är helt enkelt vår tids sätt att sy bra segel. De första laminatseglen kom redan för 35 år sedan. Barnsjukdomarna försvann på 80-talet, idag är de moderna segeldukarna både förbluffande starka och överraskande långlivade.
Detta ger många och avgörande fördelar också för dig som ’bara familjeseglar’: Ett laminatsegel är lättare, det gör att båten kränger mindre. Ett laminatsegel håller också formen bättre, det deformeras inte under belastning. Även detta gör att båten kränger mindre. Och vem vill ha krängning? Ingen, allra minst familjeseglaren.
Samtidigt får din båt bättre driv genom vattnet tack vare den fina vingformen. Du kryssar bättre, håller högre höjd. Högt och fort och mindre krängning – allt man kan begära av ett bra segel.
Så den fråga du egentligen ska ställa dig är denna: ’Vilken laminatduk passar bäst till mitt nya Gransegel?’

Varför ska jag köpa Gransegel?
Vi är tillräckligt stora för att ligga i frontlinjen i utvecklingen av segel. Men inte så stora att du som kund blir anonym. Hos oss är du alltid kung. Och begreppet ’missnöjd kund’ finns inte på vår karta.
Vi är konstruktiva när det gäller design och prestanda. Vi menar att bekväm segling och snabb segling går hand i hand. Den filosofin kommer du att ha glädje av.
Kommer du till Gransegel får du alltid ett segel som är optimerat för dig och din båt. Ordet ”standardsegel” existerar inte hos oss

Gennaker A-2 assymetric spinnaker

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *