fbpx

Trots att det kanske är ett slitet begrepp så hänger livslängden på dina segel ihop med hur dina segel sköts om. I takt med att de material vi använder i seglen blir mer och mer utvecklade så ställer det   högre krav på att de används och vårdas rätt. Och konsten att vårda segel, den konsten kan vi.

På gransegel har valt ett engagera våra mest erfarna segelmakare i service arbetet. Kutym i branschen är annars att man börjar sin segelmakar-bana som serviceman, en metod vi också har testat och gått ifrån, resultatet kommer du att märka tydligt.

När du kommer in med dina segel till oss så går vi gemensamt igenom vad som skall göras, ofta kan vi med ett tränat öga hitta och framför allt förutse skador och förstärka eller reparera innan det blir allt för stora kostnader.

Naturligtvis så är du välkommen hit med segel tillverkade av andra segelmakare. Vi ser allt oftare hur de av våra konkurrenter som sakta förvandlas till försäljningskontor får allt svårare att möta kundernas behov av hantverkskunnande.

Idag levereras många nyare båtar med ”standard” segel som beställs av varven till en extrem låg kostnad, dessa segel kan ofta behöva lite omvårdnad för att klara sig under de fösta åren.

När det gäller prissättning så är det alltid en dialog som vi vill föra tillsammans med dig som kund. Oftast så kan vi redan innan vi sätter igång ge en fingervisning om vad slutkostnaden blir. Många av de vanligare service arbetena har en fast prislista som vi jobbar efter.

Som segelmakare så är vi väldigt styrda av de fyra årstiderna, Om du kommer in med dina segel och vill ha de genomgångna under april månad så kan vi få svårt att hjälpa dig. Här brinner det nämligen i knutarna på vår och försommar. Naturligtvis så hjälper vi till med skador som uppstår under säsongen men leveranstiden är kritisk. Får vi välja så vill vi ha dina segel så snart du har seglat färdigt på hösten, då hinner vi i lugn och ro gå igenom seglen och leverera ut allt i god tid…

Välkommen in

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *