fbpx

Segelkapell

Att använda kapell förlänger livslängden på dina segel och skyddar dem mot UV-strålar, sot, smutspartiklar och väta. Våra segelkapell tillverkas av väv som ger god andningsförmåga, vilket underlättar för transporten av fukt.

Vi har sedan flera år tillbaka använt väv från marknadsledande Sunbrella när vi tillverkar våra kapell. Denna väv är speciellt framtagen för marina miljöer med hög påfrestning. Dessutom besitter våra kapell utmärkt färgbeständighet. Tack vare att flera kapellmakare runt om i världen använder samma material, kan vi ofta matcha färgen på ditt befintliga kapell med ett nytt från oss.

Förutom tillverkning erbjuder vi även service och tvättning av gamla kapell.

Olika typer av segelkapell

Foldex II

Foldex, även kallad lazybag, är ett kapell som integreras med dina Lazyjacks och effektivt hanterar ditt storsegel efter att du har revat eller avslutat seglingen. Syftet med detta kapell är att göra seglingen enklare, varför vi tillverkar vår Foldex som en enhet utan lösa huvor eller andra delar. Det gör att du snabbt kan stänga dragkedjan och koppla av efter seglingen. Ren seglingsglädje.

Foldex II R

Vi har skapat Foldex R speciellt för shorthandseglare, ett kapell som kombinerar bekväm hantering av storseglet med prestanda. Kapellet effektivt hanterar överskottsduken vid revning. För att minska vindmotståndet och förbättra sikten är kapellet konstruerat med två dragkedjor som gör att den större mittdelen kan tas bort helt. Det resulterar i två perfekt dimensionerade sidor som tar hand om överskottsduken vid revning och minskar överströmningen runt bommen. Det är snabbt, snyggt och bekvämt.

Rullkapell

Solskador utgör kanske den största risken för rullbara försegel, och ett rullkapell utgör en klok investering för att förlänga deras livslängd. Ett rullkapell kan användas för flera olika försegel och kan användas antingen separat eller i kombination med ett påsytt UV-skydd längs seglets akter- och underlik. Kapellet hissas enkelt i spinnakerfallet. Våra rullkapell är utrustade med spiraldragkedjor tillverkade av polyester, vilket ger bättre motståndskraft mot UV-strålning jämfört med vanliga tandade delrinkedjor. För att förhindra fladdrande och för att förhindra vattenintrång ovanifrån, spänns kapellet ihop med linor som löper genom linhjul eller block. Kapellet levereras med en specialsydd förvaringspåse som kan fästas på mantåget.

Broderad gransegel logga

Bomkapell

Bomkapell är ett billigare och enklare alternativ till vår Foldex och passar dig med ett litet och lätthanterligt storsegel eller för dig som önskar ett mer stilrent eller klassiskt utseende på din båt. Våra segelkapell sys antingen för storsegel med travare som viks på bommen eller för storsegel som rullas med replik. Gemensamt för de båda alternativen är dragkedjan som låser kapellet framför masten och vår smarta självjusterande snörlösning.

PÅ DÄCK SÄCK

PåDäckSäcken är framtagen för dig som har hakar i förliket på dina försegel. Den gör det möjligt att låta seglet sitta kvar på förstaget mellan seglingarna. Förutom att skydda dina segel mot UV, sot och väta slipper du vika eller rulla dina segel i onödan. Istället för att blöta försegel stjäl plats i förpiken eller förstör dynorna kan du låta seglet hänga kvar på staget i sitt segelkapell, redo för nästa hissing. Kapellet är försedd med botten av nätduk för dränering, dragkedja i framkant och längsmed ryggen tillsammans med hällor uppepå, vilka kan användas för att knyta upp seglet i mantåget, liften eller fallet.

Spinnakerstrumpa

Gennakrar för de snävare vindvinklarna, ner till max 120 graders skenbar vind, kan vi göra rullbara. De gennakrar vi gör för öppnare vinklar än så blir för fylliga i toppen för att kunna rullas, men de fungerar bra med spinnakerstrumpa. Eller varför inte börja kalla det gennakerstrumpa, nu när paradigmskiftet nått så långt.
Segla spinnaker eller gennaker med familjen. Två personer klarar seglet, och det blir säkrare både att hissa och ta ner. Framförallt gipparna blir lungna ifall du drar ner strumpan innan. Med andra ord, ett riktigt andvändbart tillbehör.