fbpx

Segelkapell

Att använda kapell är det bästa sättet att skydda och förlänga livslängden på dina segel. Kapell skyddar inte bara mot UV-strålar som är den största boven, utan även mot sot, smutspartiklar och väta. Samtidigt är väven i våra segelkapell av en sort som ger god andningsförmåga, vilket är viktigt för att fukten ska kunna transporteras ut. 

Sedan flera år tillbaka tillverkas våra kapell med väv från marknadsledande Sunbrella. Väven är framtagen för marina miljöer där påfrestningen är hög. Färgbeständigheten i våra kapell är mycket god och tack vare att väven finns i många kulörer och att flertalet av världens kapellmakare använder samma material kan vi ofta färgmatcha dina befintliga kapell med ett nytt från oss.

Vi utför även service och tvätt på gamla kapell.

Foldex II

Foldex, vanligen kallad lazybag, är ett kapell som hänger samman med dina Lazyjacks och som effektivt tar hand om ditt storsegel när du har revat eller seglat färdigt. Hela tanken med ett kapell av den här typen är att underlätta seglingen och vi tillverkar därför vår Foldex i ett stycke, -utan lösa huvor eller andra delar. Det gör att du, efter avslutad segling, snabbt kan dra igen dragkedjan och luta dig tillbaka. Ren seglingsglädje.

Foldex II R

För shorthandseglare har vi skapat Foldex R, ett kapell som kombinerar bekväm storsegelhantering med prestanda. Den tar effektivt hand om överskottsduken vid revning. För att minska vindmotståndet och öka sikten är kapellet konstruerat med två dragkedjor som gör att den större mittdelen tas bort helt, kvar blir två perfekt dimensionerade sidor som tar hand om överskottsduk vid revning och minskar överströmning runt bommen. Snabbt, snyggt och bekvämt.

Rullkapell

Solskador är kanske den största boven på rullbara försegel och ett rullkapell är en god investering för ökad livslängd. Ett rullkapell kan användas till flera olika försegel och kan användas för sig eller i kombination med ett påsytt UV-skydd längsmed seglets akter- och underlik. Kapellet hissas enkelt i spinnakerfallet. Våra rullkapell är försedda med spiraldragkedja tillverkad av polyester, vilket motstår UV-strålning bättre än vanliga tandade delrinkedjor. För att förhindra fladder och vatteninträngning ovanifrån spänns kapellet ihop med linor som leds via linhjul / block. Kapellet levereras i en specialsydd förvaringspåse som kan fästas upp på mantåget.

Broderad gransegel logga

Bomkapell

Bomkapell är ett billigare och enklare alternativ till vår Foldex och passar dig med ett litet och lätthanterligt storsegel eller för dig som önskar ett mer stilrent eller klassiskt utseende på din båt. Våra bomkapell sys antingen för storsegel med travare som viks på bommen eller för storsegel som rullas med replik. Gemensamt för de båda alternativen är dragkedjan som låser kapellet framför masten och vår smarta självjusterande snörlösning.

PÅ DÄCK SÄCK

PåDäckSäcken är framtagen för dig som har hakar i förliket på dina försegel. Den gör det möjligt att låta seglet sitta kvar på förstaget mellan seglingarna. Förutom att skydda dina segel mot UV, sot och väta slipper du vika eller rulla dina segel i onödan. Istället för att blöta försegel stjäl plats i förpiken eller förstör dynorna kan du låta seglet hänga kvar på staget, redo för nästa hissing. Kapellet är försedd med botten av nätduk för dränering, dragkedja i framkant och längsmed ryggen tillsammans med hällor uppepå, vilka kan användas för att knyta upp seglet i mantåget, liften eller fallet.

Spinnakerstrumpa

Gennakrar för de snävare vindvinklarna, ner till max 120 graders skenbar vind, kan vi göra rullbara. De gennakrar vi gör för öppnare vinklar än så blir för fylliga i toppen för att kunna rullas, men de fungerar bra med spinnakerstrumpa. Eller varför inte börja kalla det gennakerstrumpa, nu när paradigmskiftet nått så långt.
Segla spinnaker eller gennaker med familjen. Två personer klarar seglet, och det blir säkrare både att hissa och ta ner. Framförallt gipparna blir lungna ifall du drar ner strumpan innan. Med andra ord, ett riktigt andvändbart tillbehör.