fbpx

Kapell, segel & Rigg

Vi reparerar dina segel!

Gransegel är ett komplett segelloft med rigg- och mastverkstad. Vår serviceavdelning med segelmakare och riggare erbjuder och utför alla serviceuppgifter relaterade till segel, kapell, rigg och mast mm. Behöver du laga segel eller utföra segelreparationer? Ingen oro, våra experter tar hand om det åt dig. Vår mobila riggservice kommer till dig och löser problemen på plats. Vi har all utrustning som behövs för att lösa alla dina problem från däck till Windex. Vi är din partner för att hålla din båt i toppskick.

Segel

Serva dina segel, få ökad livslängd och en semester utan överraskningar

Rigg

Vi lagar och ersätter både stående och löpande rigg

Master

Vår mobila riggservice fixar och lagar din mast. Vi gör ombyggnationer och underhåll på mastverkstaden

Kapell

Sömmarna i kapellen tar slut långt innan duken. Rutorna i sprayhooden blir suddiga, vi fixar

Laga segel

Tro det eller ej, men livslängden på dina segel påverkas av hur du sköter dem. Eftersom vi använder allt mer avancerade material i våra segel, ökar kraven på korrekt användning och vård. Behöver du utföra segelreparationer eller laga segel? Vi kan assistera dig med det också.

Vi utför service och reparationer på alla typer av segel oavsett fabrikat. När du lämnar in dina segel till oss går vi tillsammans igenom vad som behöver göras. Ofta kan vi med vår erfarenhet identifiera och förutse skador, och vi stärker eller reparerar dem innan kostnaderna blir alltför höga. Vi följer en checklista där vi dokumenterar varje steg i processen, så att du kan se exakt vad vi har åtgärdat. Checklistan ger dig även en bedömning av seglets skick och dess förväntade livslängd. Du kan lita på oss som din pålitliga partner för att hålla dina segel i bästa möjliga skick.


Segelreparation

Vi för gärna en dialog tillsammans med dig om priset på reparationen innan vi lagar ditt segel eller utför segelreparationer. Dessutom kan vi ofta redan innan vi sätter igång ge dig ett fast pris eller en uppskattning om tidsåtgången. För många av de vanligare typerna av reparationer har vi en fast prislista som vi jobbar efter.

Som segelmakare är vi väldigt styrda av årstiderna. Därför ser vi gärna att du kommer in med dina segel eller kapell direkt efter båtupptagning, särskilt om du behöver laga segel eller utföra segelreparationer. Arbeten som lämnas in sent på vårkanten kan vi få svårt att ha färdiga till sjösättning. Det är just under våren och försommaren det är mest bråttom. Naturligtvis hjälper vi dig med skador som uppstår under säsongen, men leveranstiden är kritisk. Om vi istället får in jobben direkt under hösten hinner vi i lugn och ro gå igenom seglen och leverera ut allt i god tid innan din säsong börjar. Du kan lita på oss för att hantera både reparationer och regelbundet underhåll av dina segel med noggrannhet och kvalitet.

Vinterförvaring

Vi erbjuder vinterförvaring av segel och kapell. Seglen förvaras hos oss i våra torra och uppvärmda lokaler till dess att din säsong börjar.
Kontakta oss för prisuppgift eller fråga oss i samband med nästa service.

Vanliga Servicejobb

• Fullständig genomgång enligt vår checklista

• Montage eller byte av UV-skydd

• Montage av slitskydd

• Montage av rev

• Lagning av revor

• Mätning inför mätbrev SRS, Entyp och ORC

• Montage eller byte av travare och pistolhakar

• Anpassning av försegel för rullsystem

• Kapellsömnad och byte av sprayhoodrutor


Montage/ Demontage av segel

Om du behöver hjälp med att demontera och/eller montera seglen på din båt, kan vi nu erbjuda den servicen. Dessutom ingår vinterförvaring. Denna tjänst kan också kompletteras med segelservice, riggcheck, riggtrimning samt av- eller påmastning av din båt. Tveka inte att kontakta oss för prisuppgifter eller fråga i samband med din nästa service. Vi är här för att göra det bekvämt och smidigt för dig.