fbpx

GranPrix 2024

Fira med oss! Gransegel 60 år – Kappsegling och Skärgårdsfest!

vi bjuder in till en storslagen jubileumsfest för att fira Gransegels 60 fantastiska år! Kom och upplev en spännande kappsegling i vår vackra skärgård och njut av en dag fylld med aktiviteter för hela familjen.

Kappsegling: Kom med ut och heja på våra tävlande båtar i en rafflande kappsegling!

🎤 Föredrag i Skärgården: För de som inte deltar i kappseglingen kommer vi hålla intressanta föredrag mitt i den idylliska skärgårdsmiljön. (mer info kommer, stay tuned☝️)

🍔 Grillfest: Njut av saftiga hamburgare och härlig gemenskap.

🏆 Prisutdelning: Vi avslutar dagen med att kora vinnaren av kappseglingen och dela ut fina priser.

Lördag 24/8 går årets GranPrix av stapeln – vår klassiska skärgårdskappsegling där alla är välkomna, alltifrån du som vill höja förstapriset mot skyarna till dig som bara vill njuta av sällskapet ombord kombinerat med en liten tävlingsnerv. Vi samlas i allvädershamnen säck from. fredag 23/8 och första start släpps iväg på lördag 24/8 vid 11,00.

Anmälan:

  • Kappseglingen: Anmäl ditt deltagande via nedanstående formulär
  • Föredrag och Mingel: Maila ditt deltagande till segel@gransegel.se


När?

Den 24 augusti, 09:00
2024

Var?

Allvädershamnen Säck
59°23’26.5″N 18°48’00.0″E

Sista anmälan!

Den 19 augusti, 23:00

Ladda ner seglingsföreskrifter!

Karatesegling

Förklaring:

Ett globalt uppträdande bland strandsatta seglare. Oavsett om det är en hamnnära bar eller pub i San Francisco, Southhampton Sydney eller Sandhamn så är beteendet detsamma: Med parallella händer lätt vinklade kan man se grupper av människor bearbeta upplevda händelser från seglarnas vardag.

Dialog exempel:

”Här kom jag (vänster hand) och här låg du (höger hand). Du försökte trycka upp mig (höger hand närmar sig vänster), men jag slog och (vänster hand vrids vinkelrät mot höger…) och gick för om dig (…och passerar framför höger hand).

Ursprung

Den enkla förklaringen till uppkomsten av fenomenet är att det ser ut som kampsporten karate. Dock finns det envisa källor som påstår det motsatta. Att självförsvarskonsten karate uppstod första gången vi protestförhandlingar vid den stora japanska regattan Yakitori Open 1453 när Fre-Dorik Lofsan och Obi-Ben An-Lee inte kunde enas om en rundningssituation och det hela urartade till handgemäng. Detta har dock inte kunnat historiskt vederläggas.