fbpx

Parasailor – Spinnaker för Långseglare!

Spinnaker för långseglare

Parasailor spinnakern är som en superhjälte bland segel, speciellt designad för att göra långsegling både enklare och roligare. Här är varför långseglare älskar den:

Tack vare den integrerade vingen är seglet så pass stabilt att en spinnkerbom inte behövs. Detta gör Parasailor spinnakern unik och ett segel som passar för långseglare med liten besättning.

Vingen på parasailor stabiliserar seglet
Parasail, spinneker för långseglare

Parasailor Spinnaker

1. Superstabil: Tack vare sin unika design med ett öppet centrum och en vinge, är Parasailor spinnakern extremt stabil. Den håller sig lugn och fin även när vindarna är stökiga och vågorna stora.

2. Lätt att hantera: Glöm krångliga segel som behöver en hel besättning för att fungera. Parasailor spinnakern är lätt att hantera, även om du seglar med en liten besättning. Det öppna centrumet och vingen hjälper seglet att hålla sig på plats utan att krångla.

3. Stabiliserar sig själv: Det öppna centrumet fungerar som en smart ventil som släpper ut överflödig luft. Det betyder mindre risk för plötsliga ryck och en smidigare segling.

4. Fart och fläkt: Med Parasailor spinnakern kan du segla snabbare och mer effektivt, särskilt när du har vinden i ryggen. Den är designad för att ge extra lyft och fart.

5. Anpassningsbar: Oavsett om det är lätt bris eller lite mer vind, funkar Parasailor spinnakern galant. Perfekt för långseglare som möter alla möjliga väder på sina resor.

6. Automatisk trimning: Vingen i mitten hjälper till att automatiskt hålla seglet rätt trimmat. Det betyder mindre jobb för dig och mer tid att njuta av seglingen.

7. Extra säkerhet: Med sin stabilitet och enkla hantering bidrar Parasailor spinnakern till en säkrare segling. Ett stabilt och pålitligt segel är viktigt, särskilt när du är långt ute till havs.

Så, om du vill ha ett segel som gör långsegling enklare, snabbare och roligare, är en Parasailor spinnaker precis vad du behöver!


Hissa ditt Parasail med finess

EasySnuffer Pro ingår som standard med varje Parasailor, men passar även andra undanvindssegel. Den är designad och byggd med samma kvalitet och noggrannhet som våra segel, vilket gör hissning och nedtagning enkelt, säkert och snabbt.

En helt ny utvecklad spinnstrumpa, precis som Parasailor så löser EasySnuffer Pro många av de problem som är förknippade med traditionella strumpor.

Spinnakerstrumpan är också dubbel förstärkt längs sömmarna för extra hållbarhet, och färgkodad (babord och styrbord) för att enkelt identifiera rätt sida för att sätta seglet. Dessutom ger väskan extra skydd mot UV-skador, vilket förlänger livslängden på ditt segel.

Tratten på EasySnuffer är resultatet av mer än ett decennium av utveckling. Denna Mk. 3-strumpa har utvecklats för att göra hissning och nedtagning av Parasailor så snabb och smidig som möjligt. Den har en unikt bred och elliptisk form, som kan både sätta och samla seglet samt aerofoil-vingen på Parasailor med minimal krångel. Tratten är gjord av ett lätt kompositmaterial som är extremt starkt och väldigt glatt, vilket minskar friktionen för att underlätta hissning och nedtagning.

EasySnuffer har två små fickor som innehåller snaphakar. Dessa är designade för att fästa skothornen på ditt segel när det inte används. På så sätt kan du fästa dina skot och gajar till skothornen innan du släpper seglet från snuffern, vilket eliminerar risken för att seglet ska komma loss i blåsiga förhållanden.

EasySnuffer höjs och sänks med en kontinuerlig lina som är inbyggd i strumpan. För att göra detta så enkelt som möjligt använder den ett block- och taljsystem som ger en 2:1-utväxling, vilket gör hissning och nedtagning dubbelt så snabbt och enkelt.Kontakta oss för mer information

Vill du ha ett segel som gör långsegling enklare, snabbare och roligare?