fbpx

Allt från däck till Windex.

Mast och rigg är en del av båtens motor. Din mast behöver omvårdnad för att stå säkert och rätt intrimning för att prestera på topp. Vi är seglare med stor erfarenhet av detta och hjälper dig med din passion för segling. Vi ser helheten från däckutrustning till allt som har med rigg och segel att göra.

Riggverkstad

I Vår kompletta riggverkstad tillverkar vi stående och löpande riggar, dvs. stag, fall och även mantåg. Dessutom jobbar vi med olika specialapplikationer som tex. vajerräcken, skräddarsydda förtöjningsgods m,m. I vår verkstad lagerför vi 19 trådig wire ,133 trådig wire, Dyform(compact wire) samt heldragen rod. Vi pressar wire upp till 14mm och har egen rodpress och taluritpress. I vår Robline Pro Shop finns allt tågvirke du kan tänkas behöva från cruising till Granprix racing. Vi splitsar ögonsplits, ändlös splits, tamp/wirefall och dessutom treslaget tågvirke.

Mastverkstad

Vi kan idag leverera master för båtar upp till 60 fots längd. Välj mellan Benns egna mast och rigglösningar eller de vi kan erbjuda från våra samarbetspartners.

Ända sedan begynnelsen har Benns varit specialist på master och riggar – vi har under åren byggt över 10.000 master till alla tänkbara segelbåtar. Från ”Classic Yachts”, entypsklasser som 606, Folkbåt, Albin Express till moderna kappseglingsbåtar.

Om du behöver ersätta en knäckt Windex eller spridare, byta trissor, travare eller mastkrage så hittar du ett brett utbud hos oss. Under denna kategori har vi även samlat allt dagens moderna seglare kan behöva såsom rodkickar, rullsystem, gennakerpeken mm.


Mobil riggservice

Vi har fullt utrustade riggverkstäder i våra servicebilar. Med vår mobila riggservice erbjuder vi en välsorterad mast- och riggverkstad på plats vid segelbåten. Uppgifterna kan vara allt från att av/påmastningar, montera rullsystem och rodkickar till totalrenoveringar av hela master och riggar. Många äldre båtar är i stort behov av uppgraderingar som t.ex. nya fall, vant och fallboxar. Detta är tjänster som vi kan göra på plats.

Vi löser problemet

Skicka ett mail med dina riggfrågor