fbpx

Visst är det en alldeles speciell känsla att hämta sitt nya fräscha segel hos segelmakaren. Än så länge hopvikt och platt, den tredimensionella formens hemlighetsfulla magi går ännu inte att se.

Men den finns där. Man kan – nästan – ta på den. Seglet i sin säck är som anden i flaskan, det bara väntar på att få släppas ut i det fria och uppfylla drömmar. Dina seglardrömmar.
Det är de som göms i påsen från Gransegel. Ett nytt storsegel, en rullgenua, kanske en gennaker – skräddarsytt av oss just för dig och din segelbåt.
Vi har analyserat dina behov, tagit alla mått, formgivit ditt nya segel. Vi har skurit panelerna. Vi har sytt eller limmat ihop dem med den rätta formen inbyggd. Vi har gjort finishen med lik, förstärkningar, revrader, segelnummer, lattor. Och mycket annat smått och gott.
När vi till sist viker ihop det färdiga seglet så är det ditt förtroende för oss och all vår ambition gentemot dig som hamnar där i segelsäcken.
Vi har gjort segel i fyrtio år vid det här laget. För varje år har vi satt in nytt kunnande på erfarenhetsbanken.
Ett bra segelmakeri är i ständig utveckling. Vi som jobbar på Gransegel är seglare allihop. Vi är alltid på jakt efter nästa skift, vare sig det är en höjdare ute på fjärden eller en ny trend på jobbet i segelmakeriet. För precis som med vinden är det alltid något nytt på gång i vår bransch; bättre segeldukar, nya metoder för skärning och trådorientering. Seglen blir ännu starkare, ännu lättare och ännu lite snabbare.
Gransegel har valt att stå fritt från allianser med multinationella segelmakarkedjor. Vi styr hellre oss själva och vår egen utveckling än blir en kugge i ett större maskineri. Obundna kan vi alltid välja det bästa från marknadens dukleverantörer.
Med egna loft i Stockholm, Malmö och Oslo får vi mångfald och stimulans inom gruppen. Väder, vindar och vatten på så olika platser bjuder på sina speciella utmaningar. Vi ’poolar’ våra erfarenheter, och varje år flyttar vi fram positionerna en bit till.
Vi har en käpphäst här på Gransegel. Den heter Prestanda.
Många förknippar prestanda bara med fart, men fullt så enkelt är det inte. Vi är svaga för snabba segel, helt klart, det vet alla våra kappseglande kunder. Båtfart är en måttstock på att vi lyckas med vårt prestandamål.
Men samtidigt innebär god prestanda mycket mer än så. Den gör att din båt kränger mindre, får bättre balans, tar mer höjd, accelererar kvickare, går stadigare på undanvinden. Allt det här gör att farten kommer på köpet – men det du i själva verket har fått, det är prestanda. Och det är bra för alla seglare.
På Gransegel vet vi hur man lockar fram de bästa egenskaperna ur din båt. Vi kan ge dig den prestanda din båt förtjänar. Samtidigt får du och din familj ännu roligare och bekvämare segling,
I den här tidningen kan du läsa om Gransegel och hur vi jobbar.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss. Ring eller kom förbi på loftet och låt oss prata segel och segling.

Tillsammans kan vi locka anden ur flaskan.

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *